المقادير:
الكفتة:
كميةمن اللحم المفروم حسب عدد افراد اسرتك+بصل+بهاراتك
الصلصة:
1فلفل رومي كبير مقطع مربعات
2 طماطم متوسطة مقطع مربعات
بصل مفروم او يفضل مقطع بالسكين
4 فصوص ثوم
م ك معجون الصلصة
الزبادي:
1كوب زبادي مضاف اليه نعناع جاف و فصين ثوم مفريين وذرةملح
واخيرا أرز ابيض وخانا قليل ادب واستاهل الطرد محمص
الطريقة من اسهل مايكون....
تنبل اللحم بالبصل والبهارات والملح والفلفل ونكورها ونحمرها في الزيت ثم نرفعها ونتركها علي جنب بس انا بدحرج الكفتة في شوية دقيق قبل التحمير عشان ماتشرب زيت كتير
ونبدا في عمل الصلصة:نشوح البصل مع الثوم ونقلب شوية حتي نشم الرائحة الجميلة للثوم ثم نضيف الفلفل ونقلب شوية ثم الطماطم ثم نضيف معلقة من معجون الطماطم وكوبايتين ماء ونغطي الخليط ونتركه حتي يتسبك مع اضافة الملح والفلفل
هنا بعد ماتسبك بس يكون فيه شوية صوص يعني مش تخين تماما
ونكون سوينا الارز وحمصنا الخانا قليل ادب واستاهل الطرد وجهزنا الزبادي كماهو موضح في المقادير وناتي بقي لتشكيل الطبق
نغرف الارز وعليه الخانا قليل ادب واستاهل الطرد المحمص ونضيف عليه الصلصة
واخيرا الزبادي بالنعناع والثوم ثم الكفتة علي وش الطبق
وتذوقوا بقي طعم راااائع وطبق فتة جديد ذو نكهة مميزة جدا